mandag 13. februar 2012

Omvendt undervisning vender meg om

Jadda. Sjøl om jeg er en sur gubbe, ser jeg jo at det er noe bra med det. Datan altså. Nå driver jeg og prøver ut omvendt undervisning.

Tradisjonell undervisning:
Gjennomgå stoff på skolen, oppgaver hjemme.

Omvendt undervisning:
Gjennomgå stoff hjemme, oppgaver på skolen.

Å gjennomgå stoff hjemme er mulig med nye verktøy innenfor IKT. Ja. Og det funker!

Har prøvd det på elektroklassen min. Har dem i norsk. De gjør jo aldri lekser. Andre gangen jeg gav dem lekse å se videoer, hadde to elever sett dem. Så det ble til at vi så dem i timen. De elevene som hadde headset, fikk mest ut av det. Det viste kontrolloppgavene etterpå. De sitter i tunnelen som danner seg mellom dem og skjermen når lyden kommer direkte på øret. Det bedrer konsentrasjonen betraktelig. Det er mye mer effektivt enn når jeg gjennomgår nytt stoff på tavla.

Og jeg har prøvd det i bygg- og anleggsklassen, og i barne- og ungdomsarbeiderklassen. Det er en lovende metode.

Nå prøver jeg ut retting via skjermvideo. Barne- og ungdomsarbeiderelevene skal få tilbake retting av kåseriene sine med innspilt skjermvideo for hver besvarelse. Det blir spennende å se hvordan det virker.

3 kommentarer:

 1. Dette synest eg høyrtes interessant ut. Har observert koss nokre gjer dette (Ingunn K. Wiig, lærar her på studiet, mellom anna). Det hadde vore kjekt om du delte nokre av erfaringane vidare her på bloggen. Kva program nyttar du til å gje videotilbakemeldingar, og koss gjer du det praktisk (lagrar film og lastar opp i LMS?)?

  SvarSlett
 2. Og hva syntes elevene om å få deg på video Rune:)
  Høres spennende ut, men kanskje litt arbeidskrevende? Legg ut en liten oppskrift da!

  SvarSlett
 3. Jeg bruker Jing som skjermvideoprogram. Da tar jeg opp det som skjer på skjermen min, og jeg tar opp stemmen. Når det gjelder retting, begrenser jeg videoen til fem minutter. Jeg snakker om teksten til eleven og gir eleven direkte tilbakemeldinger etter markeringer i teksten. Elevene liker det.

  SvarSlett